Platou cu branzeturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Platou cu branzeturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -600 grame branza crema Philadelphia
  • -1 lingura de pasta de rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -2 lingurite boia dulce de ardei
  • -1 mana cozi de arpagic (“ chives”)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita de seminte de fenicol macinate
  • -2 pachete a cate 10 felii de branza” Cheddar” feliata
  • -4 triunghiuri de branza” La vache qui rit”
  • -1 linguta de frunze de oregano verde
  • -2-3 ridichi
  • -cateva rosii “cherry”
  • -cateva fire de rozmarin si oregano verde pentru decor
  • -seminte de rodie pentru decor
  • -1 castravete pentru decor

Mod de preparare

Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri.

Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine.

In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate marunt si pudra de fenicol si se amesteca pana se obtine o pasta omogena.

Pentru rolul mare se aseaza pe un platou 3 felii de branza feliata in asa fel incat sa se suprapuna marginile si se unge fiecare felie cu crema de branza; pe fiecare felie se pun alternativ cele 2 feluri de crema de branza.

Se ruleaza si se lasa la rece in frigider pana pregatim celelalte feluri de branza.Se scoate de la frigider si se taie in rondele.

Pentru sendviciuri se pun felii de branza alternand cu crema de branza.

Se pune de asemenea la frigider.Cand se scot de la frigider se taie in sferturi.

Pentru rolurile mici se ruleaza feliile de branza unse cu branza crema si se leaga cu cate o codita de arpagic.

Triunghiurile de branza topita se taie in 2 jumatati, se umplu cu crema de branza si se decoreaza cu cate o felie de ridiche.

Se aseaza rolurile si feliile de branza pe un platou si se decoreaza dupa gust cu rosii”cherry”, castraveti, fire de rozmari, fire de oregano verde, seminte de rodie.

Pofta buna!

Aceasta reteta am vazut-o intr-o revista "Burda" din 1987 si de atunci o prepar mereu de sarbatori.

Ideal se serveste cu bere rece!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise