autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2019

Ingrediente
500 g ficăței de pui,, 7 cartofi mari,, 1 l apă,, 140 ml ulei,, 3 cepe albe,, 200 g kaizer,, 100 g şuncă ţărănească,, 50 g afumătură de casă,, 2 cârnați de grătar,, Sare, după gust,, Pătrunjel proaspăt, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 35 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:

Îmi plac mult cartofii țărănești, sunt printre mâncărurile pe care le adoram când eram mică. De data aceasta, i-am pregătit alături de ficăței de pui și i-am garnisit cu pătrunjel proaspăt.



Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe.

Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în fâşii subţiri. Cârnații se taie rondele.

Se spală ficățeii de pui, se curăță de vene, apoi se pun la prăjit într-o tigaie în care am încins aprox o ceșcuță de ulei. Se rumenesc bine pe toate părțile. Sunt gata în aprox 20 de minute.

Separat, într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei încins, se călesc cepele până devin aurii, se adaugă afumăturile tăiate mai devreme, cârnații, apoi cartofii, se adaugă sare, după gust, se mai călesc împreună doar câteva minute, amestecând. Sunt gata în aprox 15 minute.

Se așază ficățeii pe platouri alături de cartofii pregătiți mai devreme.

Se garnisesc cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.



Timp de pregătire: 25 min

Timp de gătire: 1 h 10 min

Porţii: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/platou-cu-cartofi-taranesti-si-ficatei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Ileana , 16 iulie 2019

    Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

  • Mioara , 15 iulie 2019

    Foarte bun, iti lasa gura apa cand le vezi,imi lace .

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui,
  • 7 cartofi mari,
  • 1 l apă,
  • 140 ml ulei,
  • 3 cepe albe,
  • 200 g kaizer,
  • 100 g şuncă ţărănească,
  • 50 g afumătură de casă,
  • 2 cârnați de grătar,
  • Sare
  • după gust,
  • Pătrunjel proaspăt
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Wauu, un meniu apetisant, foarte bun.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu smantana si cus cus