Platou taranesc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Platou taranesc

Ingrediente

  • aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca;
  • 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) ;
  • 2-3 pahare de apa;
  • 1 pahare cu ulei;
  • 4 cartofi;
  • 1 morcov;
  • 1 rosie;
  • 1 ceapa;
  • Cateva felii de branza de burduf;
  • Condimente: sare, piper, cimbru, oregano, boia de ardei dulce, rozmarin, coriandru;

Mod de preparare

Pentru o masa de pranz de duminica am pregatit un platou taranesc din cartofi, costite afumate si condimentate, invelite in felii de branza de burduf si date la cuptor. Termenul de platou taranesc poate avea sens larg, caci fiecare il pregateste dupa gust si posibilitati. Asa ca pana la urma, fiecare foloseste ingredientele preferate. Eu am vrut ceva simplu si satios pentru o masa in familie :)

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul.

Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia.

Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar).

Se presara condimente dupa gust.

Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de branza de burduf.

Se adauga 1 pahar cu bere si apoi cam 2-3 pahare de apa.

Se dau la cuptor la foc mediu, cam 40 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/07/platou-taranesc.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise