autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Ingrediente
800 g carne de porc, Puţină sare, , Pentru garnitura de mazăre:, 300 g mazăre, 1 lingură ulei, O linguriţă vegeta de casă, , Pentru ochiurile româneşti:, 4 ouă, Puţin unt slab, 1 lingură oţet, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul meniu.



Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.



Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta de casă şi se fierbe până se pătrunde.



Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.



Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.



Porţii: 4



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou mixt cu friptura si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Galette din cartofi cu piept de curcan

Galette din cartofi cu piept de curcan

Pregatim umplutura:curatam ceapa si o taiem julien. Ardeii ii feliem subtire. Pieptul il taiem

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui cu lapte si lamaie

Pui cu lapte si lamaie

Taiam pieptul in cubulete mai mari, si le trecem foarte bine prin faina.Intr-o oala punem la incalzit

14 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta , 03 februarie 2018

    Foarte , foarte bun.

  • Fara foto

    Nicolae , 02 februarie 2018

    O reteta foarte buna, gustoasa care merita incercata.

  • Fara foto

    Sonia , 22 ianuarie 2018

    Frumos prezentat pentru o cina , bunnnn de tot.

    • Fara foto

      Mioara , 12 ianuarie 2018

      O bunatate.

    • Fara foto

      Lelia , 03 ianuarie 2018

      Bun si gustos.

    • Fara foto

      Nuti , 28 noiembrie 2017

      Foarte bun, felicitari pentru acest meniu.

    • Fara foto

      Sonia , 22 noiembrie 2017

      O idee excelenta pentru cina, bravoo, foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • Puţină sare
  • Pentru garnitura de mazăre:
  • 300 g mazăre
  • 1 lingură ulei
  • O linguriţă vegeta de casă
  • Pentru ochiurile româneşti:
  • 4 ouă
  • Puţin unt slab
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Aneta

Foarte , foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pui taranesc