Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.
Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii