autor:

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Poienita cu ciuperci

Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Beatrice Rotaru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
1 cutie ciuperci intreaga (merge si din borcan, din alea deja in sucul lor), 2-3 cartofi, 2-3 morcovi, 2 oua fierte tari, 100g cascaval, o jumatate piept de pui, 1 leg patrunjel, 1 marar, 2-3 fire de ceapa verde (optional), maioneza

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Se fierb legumele, se dau prin razatoarea cu ochiuri mari in castroane separate... Si casacavlul tot separat.
Pieptul de pui se fierbe, se taie bucatele mici.

1. Se pun ciupercile cu palariile in jos intr-un vas acoperind fundul acestuia, eu am pus ciuperci din borcan taiate marunt.
2. Se pune verdeata (patrunjel, marar)
3. Se aseaza strat de cartofi indesand cu mana.
4. Se unge cu maioneza.
5. Se aseaza morcov ras + cascal.
6. Se unge cu maioneza.
7. Ouale rase se amesteca cu carnea de pui si maioneza si se pune ca ultim strat.

Se pune la frigider o ora-doua si apoi se rastoarna pe o farfurie ornata cu salata sau fara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Poienita  cu ciuperci

Poienita cu ciuperci

Cartofii in coaja se pun la fiert. Morcovii si pieptul de pui se fierb si ei. Maioneza se face din

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Salate diverse
Poienita cu ciuperci

Poienita cu ciuperci

Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari,

23 voturi    12 comentarii
2h
Salate reci

  • 6 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Arata bine,cred ca si gustoasa si nu e greu de pregatit.

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

    Draga beatrice r., reala poienita (sunt sigura ca ai vazut-o pe alt blog) aduce dar nu rasare, pentru ca nu ai facut-o mai inalta putin si nu ai cumparat ciuperci intregi. Dar faptul ca te-ai straduit; ai toate meritele mele.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am sa incerc si eu reteta. La cat de bine arata, ar fi pacat sa nu o fac.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Este o reteta minunata pe care am facut-o pina acum de nenumarate ori ! Sunt convinsa ca daca o faceti o data o veti repeta de nenumarate ori !!!!

    • Monika K (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      O reteta excelenta care a trecut deja pe meniul de preparat la Pasti ! O reteta de 5 stele ***** si nota 10 ! Foarte frumos si de efect !

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2008

      Daca folosim ciuperci proaspete, le vom cali in putin ulei (sunt mai gustoase decat fierte) inainte de a le aranja in vas. Cui ii place picant poate pune piper iar maioneza e buna cu zeama de lamaie si mustar. O reteta excelenta si un aperitiv de efect nu numai pentru mese festive. Nota 10!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci intreaga (merge si din borcan
  • din alea deja in sucul lor)
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua fierte tari
  • 100g cascaval
  • o jumatate piept de pui
  • 1 leg patrunjel
  • 1 marar
  • 2-3 fire de ceapa verde (optional)
  • maioneza

Raporteaza reteta

Retete
de Beatrice Rotaru
Salam de biscuiti cu banana

Salam de biscuiti cu banana

Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce. Zdrobiti

26 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Mingiute de cascaval date prin pesmet

Mingiute de cascaval date prin pesmet

Amestecati cascal, faina, oua, delikat, faceti mingiute mici pe care le dati prin pesmet si le puneti

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata bine,cred ca si gustoasa si nu e greu de pregatit.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel