Porc cu legume in stil oriental

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Porc cu legume in stil oriental

Ingrediente

  • vreo 500 gr pulpa de porc, fara sorici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 ardei rosu sau verde, curatat de seminte si de cotor (ardei iute, nu din ala mare si gras :P)
  • 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot, daca ardeiul iute nu face fata cu brio
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 rosii obisnuite
  • 150 ml vin rosu
  • 70 ml apa rece
  • 200-250 gr varza alba
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • putina sare (sau mai multa) dupa gust
  • patrunjel tocat foarte marunt pentru final

Mod de preparare

Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.

Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.

Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.

Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri si apoi tocati si varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.

Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.

O minunatie, va jur!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise