Porchetta cu salvie si cascaval

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Porchetta cu salvie si cascaval

Ingrediente

  • 2 kg piept de porc (fara sorici)
  • 2-3 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 4-5 fire salvie
  • 6 felii branza topita Hochland
  • 4 felii subtiri cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 carnati cabanos
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 200 ml supa carne
  • condimente pentru porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde.

Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.

Ardeiul se taie fasii iar cabanosul in doua pe lungime.

Asezam apoi frunzele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulam cat de strins putem.Il legam apoi cu ata alimentara,,il ungem cu ulei si il asezonam cu sare , piper proaspat macinat si boia.

Punem porcheta intr-o tava unsa cu putina untura,adaugam cana cu supa si vinul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aproximativ 2,5- 3 ore.Porcheta se intoarce din cand in cand pe toate partile, se mai unge cu sosul din tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform peste tot.

Cand carnea este bine rumenita , se scoate din cuptor si se scoate ata alimentara apoi se poate portiona.

Servim porcheta alaturi de cartofi sau alte legume.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise