Portocalopita sau prajitura greceasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Portocalopita sau prajitura greceasca

Ingrediente

  • Grozav de buna, nici nu stii ce mananci
  • Placinta :
  • 1 pachet foi de placinta linco 400 gr
  • 1 pahar de 200 ml iaurt mai gras
  • 1 pahar de ulei umplut pe trei sferturi
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua mari
  • esenta de rom
  • zeama de la o lamaie mica
  • Siropul :
  • 3 cani de apa
  • 2 pahare de zahar
  • zeama de la 2 portocale sau lamai cu coaja lor

Mod de preparare

Pentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara cu acelasi pahar. Foile de placinta se dezgheata apoi se zdrentuiesc si se rasfira sa nu ramana lipite intre ele. Ouale se scot de seara de la rece si a doua zi se bat bine pana devin spuma. Apoi punem treptat zaharul si le mixam impreuna. Urmeaza uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins. Adaugam esentele si zdrentele pe rand. Aluatul trebuie sa fie bine incorporat in oua sa nu ramana foi necoapte. Se pune intr-un vas termo, poate fi si neuns si se da la cuptorul incalzit pentru 30-40 min la 150 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoate, nu se mai lasa in cuptor sa nu se intareasca prea tare. Punem treptat siropul peste prajitura calda, eu am folosit doar 4 polonice din siropul rezultat. Se da la rece inainte de servire. Nu a iesit foarte dulce dar cred ca e buna si varianta cu sirop de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise