PORUMB COPT

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
PORUMB COPT

Ingrediente

  • Aveti nevoie de porumb proaspat,fraged si laptos cum se spune din popor…
  • 4 stiuleti porumb
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • optional piper

Mod de preparare

Porumbul proaspat se gaseste in toate lunile de vara, putand fi consumat fiert,copt la grill, gratar sau la jar.

Stiuletii de porumb se curata de frunze si de matasica.

Intotdeauna opresc matasea de porumb si o pun la uscat pentru ceai ,aceasta fiind una dintre cele mai indicate plante pentru a preveni sau a trata o serie de afectiuni(rinichi,inima,obezitate,tulburari circulatorii).

Stiuletii curatati se aseaza intr-o tava ,se toarna lapte peste ei si se vor tine cca o ora in lapte.Daca nu sunt complet acoperiti cu lapte se mai intorc din cand in cand .Dupa ce sunt scosi din lapte se lasa la zvantat,se ung cu unt,se presara sare dupa gust,se aseaza pe gratarul aragazului ,se introduc in cuptor - la grill si se va avea grija sa fie intorsi pentru a se coace uniform pe toate partile.

Dupa gust se poate presara piper si se pot servi ca atare sau garnitura la preparate din carne,peste ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise