Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã
  • 200 gr. zahãr
  • 180 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • coaja rasã de la o lãmâie, lima sau portocalã
  • esentã vanilie optional
  • Top:
  • 150 gr. cirese
  • 350 gr. rãchitele sau afine
  • Decor:
  • sos frute de pãdure
  • bomboane
  • zahãr pudrã
  • friscã
  • inghetatã...

Mod de preparare

Sã vã spun o scurtã istorie a rãchitelelor...

Sunt cunoscute in intreaga lume ca Cranberrys, foarte apreciate in SUA si Canada.

Numele latin este "Vaccinium Macrocarpon",

*francezã -canneberge

*italianã-mirtillo rosso

*germanã-preiselbeeren

*spaniolã-aràndana

*portughezã-uva do monte sau mure cruzate

Indii americani foloseau rãchitelele in tratamentul infectiilor urinare.

In sec. 17, in SUA se folosea o pastã fãcutã din ele pt. a conserva alimentele.

In al 2- lea rãzboi mondial, rãchitele deshidratate erau unul din alimentele cele mai importante a soldatilor americani.

1)Am cumpãrat rãchitelele de la un supermarket german, la borcan.Aveau deja zahãr, in ele dar nu foarte dulce.

Le-am lãsat intregi, nu le-am pisat si nu am adãugat nimic in plus.

Rãchitele pot fi inlocuite cu afine.

Se poate folosi dulceatã de cirese, mure...in loc.

2)Pt. blat:

Am seaprat albusele de gãlbenuse, am bãtut albusele separat si gãlbenusele cu zahãrul si coaja de portocalã separat.

Am adãugat jumãtate din cantitatea de albuse si fãinã, apoi restul.

La urmã am pus restul de fãinã si praful de copt.

3)Am tapetat o formã rectangularã cu unt si fãinã, am turnat blatul si am dat la cuptor pt. cca 20 min. la foc mediu.

4)Am pus rãchitele, apoi ciresele (fãrã sâmburi)peste blat.

Sunt multumitã de aceastã prãjiturã, o recomand in special iubitorilor de fructe :)

Se poate servi cu friscã (are blat de tort) sau inghetatã.

Se poate face tort si umple...

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise