Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură de sărbătoare din Franţa

Ingrediente

  • Aluat:- 200 ml de lapte
  • - 20 g de drojdie
  • - 100 g de unt topit călduţ
  • - 500 g de făină
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 2 ouă
  • - ecoajă de lămâie
  • -sare
  • Crema:
  • - 250 ml de smântână proaspătă groasă
  • - 2 gălbenuşuri
  • - 4 linguri de zahăr
  • - 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare

Faceţi aluatul(e ca de cozonac) si lasati-l să se odihneasca o noapte la rece(eu l-am pus în frigider).

A doua zi, frământaţi iar aluatul şi îl aşezaţi în 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm. Faceţi-l să fie bine acoperite marginile.Lasaţi aluatul sa crească.

In acest timp, pregătiţi crema. Bateti usor smântâna ca pe frişcă si adaugaţi usor celelalte ingrediente pe rând.

Când aluatul a crescut, turtiţi-l la mijloc si vărsaţi crema.

Cu aluatul ce a dat peste margine puteti face un model in mijloc. Eu l-am amestecat cu cacao şi am pus la mijloc o foaie. Marginile le-am întors usor cu o furculiţă. Ungeti cu ou si coaceţi la 180°C (thermostat 6) cam 30 de minute(depinde de cuptor).

JMie imi seamănă reţeta asta cu o pască!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise