Praji cu spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Praji cu spuma

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250g faina
  • 450g zahar
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 200ml lapte
  • 200g nuca macinata
  • gem de caise

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile (de la cele 4 oua) cu 200g zahar, se adauga cacaua, untul ( la temperature camerei), praful de copt, laptele si faina. Intro tava unsa si tapetata cu faina, se rastoarna aluatul (care curge) si se introduce in cuptorul dinainte incalzit, pt. 30’. Intre timp batem albusurile cu 250g zahar, pana obtinem o spuma densa. Scoatem prajitura coapta si asa calda, o acoperim cu un strat de dulceata, apoi presaram nuca macinata si deasupra repartizam uniform, spuma de albus, peste care radem ciocolata. O mai punem in cuptor putin, sa se intareasca spuma. Se taie cu un cutit umezit, dupa ce prajitura s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise