Prajitura a la Daneza

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura a la Daneza

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt.
  • crema1:
  • 500ml frisca lichida
  • 5-6linguri zahar pudra
  • 225ml iaurt simplu+3 lingurite zahar
  • 2 pliculete gelatina granulata
  • 450g capsuni(in reteta originala se specifica 300g dar eu de data asta am pus capsuni si deasupra prajiturii)
  • crema2:-budinca de vanilie:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 60g amidon
  • 800ml lapte rece
  • coaja de lamaie(sau esenta de lamaie)
  • esenta de vanilie
  • 2 pliculete gelatina
  • 75g unt.
  • decor:
  • capsuni taiate feliute
  • jeleu rosu.

Mod de preparare

blat:

-Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste.

-Adaugam apa, apoi faina+praful de copt.

-Mixam bine si albusurile impreuna cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, apoi adaugam peste galbenusuri, dar nu toata compozitia odata, ci cate jumatate.

-Amestecam usor cu lingura de sus in jos, apoi turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

-Coacem in cuptorul preincalzit, la 175C, 25-30min.

-Dupa ce e gata, lasam la racit.

crema1:

-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece, apoi dupa ce absoarbe toata apa, o punem pe bain-marie sa se dizolve si lasam la racit la temperatura camerei.

-Gelatina se adauga la iaurt+zahar si se amesteca foarte bine.

-Mixam bine frisca+5-6linguri zahar pudra.

-Peste frisca adaugam iaurtul si capsuni taiate feliute nici prea mari, nici prea mici.

-Omogenizam.

crema2:

-Amestecam zaharul cu amidonul, adaugam ouale batute bine si laptele rece.

-Omogenizam si punem pe bain-marie. Amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase.

-Luam de pe foc si adaugam esentele si untul. Amestecam foarte bine.

-Inmuiem gelatina in 75ml apa rece si lasam sa absoarba toata apa, apoi luam cate putin din crema si turnam peste gelatina. Amestecam pana se dizolva.

-Adaugam gelatina peste budinca si omogenizam.

-Lasa putin la racit.

-Taiem blatul in 2.

-Asezam folie de aluminiu in tava, apoi asezam prima parte de blat.

-Se insiropeaza blatul cu sirop sau suc de fructe, apoi se toarna crema1. Dam la frigider pana se intareste crema1.

-Scoatem tava din frigider, asezam cel de-al doilea blat, il insiropam si turnam crema2 .

-Dam iar la frigider.

-Dupa ce s-a intarit si budinca, asezam peste ea feliute subtiri de capsuni, preparam jeleul dupa instructiunile de pe plic, apoi il turnam peste budinca si capsuni.

-Lasam iar la frigider pana se intareste totul, apoi se poate servi.

Recipe by Daneza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise