Prăjitură acoperiș

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Prăjitură acoperiș

Ingrediente

  • Foi:
  • 250 gr zahar
  • 50 gr untura
  • 600 gr faina
  • 3 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 4 budinci de vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de unt.

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru foi. Faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia o impartim in doua. Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe dosul tăvii, si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime, așa:

Se coc la foc potrivit. Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie. In a doua compozitie punem 2 linguri mari de cacao, amestecam bine pana se omogenizeaza si facem 12 bastonase lungi care se coc tot pe dosul tavii.

Pentru crema fierbem cele 4 budinci de vanilie într-un litru de lapte cu 250 g zahăr. Se lasa sa se raceasca bine. Când este rece, budinca se amestecă cu un pachet de unt la temperatura camerei. Cu această compoziţie umplem foile, în felul următor: Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie. Peste ea punem crema si apoi 3 bastonase.

Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase.

Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim, din nou, cu crema.

Apoi punem celelalte 2 foi mai inguste sub forma de acoperis.

Procedam la fel si cu cealalta foaie. Obtinem astfel 2 acoperisuri peste care punem glazura de ciocolata si presărăm nucă de cocos.

Le lăsăm cca. 3 ore până se înmoaie foile, după care se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise