autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2016

Ingrediente
4 oua, 1 varf de cutit cu sare, 200g zahar (sau mai mult, daca va place mai dulce), 2 plicuri zahar vanilat, esenta de vanilie, esenta de rom, 250g iaurt cu gust de caise, 125g unt la temperatura camerei, 200g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 350g cirese, 5 caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura acrisoara cu fructe se sezon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea

1 Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si

3 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 200g zahar (sau mai mult
  • daca va place mai dulce)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 250g iaurt cu gust de caise
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 350g cirese
  • 5 caise

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu glazurat