autor:

susu

» » Dulciuri diverse

Prajitura acrisoara cu prune si bezea

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
necesare: Blatul: 7 oua 3 galbenusuri 400 g prune coapte 300 g unt 300 g zahar 300 g faina Esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocale ½ plic praf de copt U praf de sare 1 lingurita zeama de lamaie Bezea : 3 albusuri Putina zeama de lamaie 5 linguri de zahar 1 lingurita de amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare. La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra. Se da tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute in functie de cuptor. Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura acrisoara cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se pun la fiert laptele cu cacaoa, zaharul si faina, amestecand din cand in cand pana incepe sa fiarba

35 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari Ela , 03 martie 2015

    la magazin si se face f.usor

  • Fara foto

    Gianni Si Alexa , 02 martie 2015

    bono

  • Fara foto

    Campean Alin , 25 ianuarie 2015

    la benzinarie

    • Fara foto

      Monica Gabor , 05 ianuarie 2015

      unde gasesti toate ingredientele????

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • necesare: Blatul: 7 oua 3 galbenusuri 400 g prune coapte 300 g unt 300 g zahar 300 g faina Esenta de vanilie 1 lingurita coaja de portocale ½ plic praf de copt U praf de sare 1 lingurita zeama de lamaie Bezea : 3 albusuri Putina zeama de lamaie 5 linguri de zahar 1 lingurita de amidon

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

38 voturi    3 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Briose cu cacao si crema de pepene galben
Cookie Settings