Ingrediente
Blat:, 4 oua, 150 g faina, 150 g zahar, 60 ml ulei, un praf de sare, Crema:, 200 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 400 g afine, 250 g zahar, un plic de gelatina (10g), Decor:, o mana de afine, 250 ml sirop de afine, un plic de tort gelle
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Se opreste o mana de afine proaspete apoi restul care raman se pun in siropul pe care il preparam din cele 250 g de zahar si un pic de apa. Se da in cateva clocote apoi se scurg printr-o sita fructele de sirop. Se da la racit.
Se mixeaza frisca iar cand se intareste se adauga smantana, o cescuta mica de sirop de afine si fructele ramase la scurs. Se incorporeaza si gelatina care intai se hidrateaza in 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marine.
Se aseaza o jumatate de blat (fixata intr-o forma patrata reglabila )apoi se toarna crema, se niveleaza cu o lingura si se aseaza deasupra a 2 a parte de blat.
Se repartizeza deasupra mana de afine proaspete apoi se toarna deasupra cald jeleul preparat din siropul ramas, conform modului de preparare de pe plic. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de a portiona prajitura. Eu o prepar de seara si o tai a 2 a zi. Este delicioasa!
Pofta buna!