Prăjitura After Eight in Philips Multicooker

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prăjitura After Eight in  Philips Multicooker

Ingrediente

  • 300gr făină
  • 60 gr fulgi de cocos
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 180gr iaurt
  • 80 ml ulei
  • 130 ml sirop de mentă
  • 3 ouă
  • 1 lingura extract vanilie
  • 125 gr ciocolată amarue cu menta
  • Pt. ornat:
  • 200 g smantana dulce
  • 50g zahar pudra
  • 3 stropi colorant alimentar verde
  • ciocolata After Eight

Mod de preparare

Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul, ouăle, uleiul, siropul de mentă şi extractul de vanilie. Amestecăm totul bine si vom optine o compoziţie fluidă.

Ciocolata o rupem bucăţi potrivite. Scoatem bolul din aparat, il asezam pe o hartie de copt, trasam un cerc si decupam. Udam bucata de hartie apoi o stoarcem/strangem in palma. Ungem cu unt interiorul bolului multicooker, asezam la baza hartia umeda, peste care punem bucatile de ciocolata si deasupra turnam compozitia de menta. Punem bolul in Multicooker, inchidem capacul, selectam din meniu programul Bake , temperatura 180*, timp de coacere 50’ si apasam pe start.

Cand timpul s-a scurs, scoatem aparatul din priza, deschidem capacul si lasam prajitura sa se raceasca, numai dupa aceia o scoatem din bol. Batem smantana cu zaharul pana se intareste, adaugam colorantul, omogenizam si dam la rece. Cand prajitura s-a racit complet, taiem putin din capac (sa nu o lasam cu bolta) si o ornam cu frisca, dupa imaginatie. Eu am acoperit-o cu frisca, am tapetat blatul de jur inprejur cu tablete mici de cioco cu menta After Eight, am sfaramat deasupra putina coca si am presarat cateva bucatele mici din aceeasi ciocolata.

Ps: Daca nu aveti Multicooker, nu e nici o problema , folositi cuptorul aragazului si veti obtine acelasi rezultat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise