autor:

crelsah18

» » Prajituri

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Autor: crelsah18 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: crelsah18 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru foi, -7 linguri de zahar tos, -7 linguri de lapte, -7 linguri de ulei, -2 oua, -1 lingurita de amoniac sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie, -faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat consistent, Pentru crema, -600 ml lapte, -4 linguri de faina, -300 g unt nesarat, -250 g zahar pudra, -2 lamai

Dificultate: Medie Timp: 28h

29 voturi

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen
Se imparte aluatul in 5 parti egale,din care se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii( numai la prima foaie se unge cu ulei) pana devine aurie pe dedesubt.
Se desprinde foaia usor cu varful cutitului si se coc celelalte foi la fel.
Crema
Se dizolva faina in laptele rece si se pune la fiert , amestecand incontinuu, pana devine de consistenta unei smantani groase.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand-o din cand in cand sa nu se formeze coaja.
Separat se freaca untul cu zaharul pudra pana devine spumos.
Cand crema de lapte s-a racit, se adauga cate o lingura in crema de unt pana se incorporeaza toata.( se foloseste o lingura de lemn la amestecatul cremei)
La sfarsit se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la cele 2 lamai.
In tava pe care s-au copt foile se aseaza prima foaie si se unge cu crema( care trebuie impartita in 4) si apoi restul de foi alaternativ cu crema.
Ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra si se acopera cu o folie de celofan.
Se acopera prajitura cu o tava pe care se pune o greutate si se lasa pana a doua zi.
Se taie in patrate, romburi sau dreptunghiuri si se aseaza pe un platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Alba -ca-Zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 4 comentarii

  • Mikaela , 14 septembrie 2018

    Ador aceasta pejiguera. Multumesc!

  • Angela_Angy

    Angela_Angy (Bucatar) , 14 mai 2012

    CIAO FETELOR,AM FACUT ACEASTA MINUNATA PRAJITURA,PE CARE FETITELE MELE O ADORA,BINENTELES CA A IESIT SPLENDIDA,VA MULTUMIM PENTRU RETETE SI VA UREZ O SAPTAMANA DULCE, VA SARUT CU MULT DRAG...ANGY

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

    Bun venit in marea comunitate Gustos.ro ! si La multi ani ! Minunata prajiturica ta si foarte frumos explicata. Felicitari ! pupici si te asteptam si cu alte retete...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2012

      Foarte fina!***** Bine ai venit pe gustos Crenguta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

28h

29 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru foi
  • -7 linguri de zahar tos
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -2 oua
  • -1 lingurita de amoniac sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • -faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat consistent
  • Pentru crema
  • -600 ml lapte
  • -4 linguri de faina
  • -300 g unt nesarat
  • -250 g zahar pudra
  • -2 lamai

Raporteaza reteta

Mikaela

Ador aceasta pejiguera. Multumesc!

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta