Prajitura amandina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Prajitura amandina

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 200gr. zahar pudra
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Pentru sirop
  • 150 ml apa
  • 75 g zahar
  • 2 lingurite de Nesscaffe
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • 70 ml frisca
  • culoare naturala pentru frisca pentru decor

Mod de preparare

Blatul

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc .

Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus.

Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se pune intr-o tava cu dimensiuneile de 24/34 cm, tapetata cu hartie de copt .

Se la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace 30-35 minute

Dupa ce se raceste blatul, se taie in 2 parti egale.

Crema

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.

Ciocolata cu 2 linguri de lapte se topeste in cuptorul cu microunde la MediumHigh 1 minut si se adauga la crema de unt.

Dupa omogenizare se adauga frisca lichida si esenta de rom.

Se da la rece pana se raceste blatul.

Siropul

Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.Se lasa sa se raceasca.

Se insiropeaza blatul racit si se pune crema la mijloc.Se mai lasa la frigider 1 ora.

Se portioneaza in patratele de dimensiunile dorite, care se departeaza putin unele de altele pentru a putea glazura sa patrunde printre ele.

Glazura

Se rupe ciocolata si se amesteca cu frisca lichida si untul intr-un ibric de cafea mai mare si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Se toarna glazura astfel obtinuta individual pe fiecare bucata de prajitura.

Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise