Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.
Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.
Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharulsi smantana, adaugam ouale si esentele.
Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect.
Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii