Prajitura Amestec de arome

Se prepara blatul din biscuitii maruntiti, miere si untul topit.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Amestec de arome

Ingrediente

  • 200 g biscuiti maruntiti
  • o lingura de miere de albine
  • 150 g unt sau margarina topita
  • prima crema
  • piure din 2 kaki coapte
  • 5-6 clementine
  • gelatina (10g)
  • al 2 lea strat de piure din miezul de avocado
  • miezul a 5-6 fructe de kiwi coapte

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii maruntiti, miere si untul topit, amestecand bine ingredientele, apoi intinzand si niveland cu dosul unei linguri in forma cu inel detasabil

prima crema; piure din 2 kaki coapte si 5-6 clementine (fructele curate se maruntesc si se dau la blender) in care se incorporeaza un plic de gelatina (10g ) hidratat in 100 ml apa rece si apoi topit la bain marie. Se toarna gelatina fierbinte (nu fiarta!) in fir subtire in timp ce blendam piureul din fructe. Se obtine un piure aerat si cremos care se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 15 -20 minute.

Se prepara al 2 lea strat de piure din miezul de avocado si miezul a 5-6 fructe de kiwi coapte, miez curatat cu o lingura si apoi dat la blender impreuna cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de miere de albine. Se incorporeaza un plic de gelatina, ca la primul strat de piure, apoi se toarna deasupra primului strat de piure care s-a intarit un pic si se da la rece inca 15 minute.

Taiem din cealalta jumatate de lamaie ramasa, felii subtiri, la fel si un fruct de kiwi mai tare, curatat de coaja, 2 clementine curatate si ele de coaja si feliate si 3-4 feliute de kaki. Se topesc 20 g de unt impreuna cu 2-3 linguri de zahar de palmier (sau zahar brun), apoi caramelizam un pic fructele curatate cu care decoram prajitura fara a ne zgarci sa adaugam si caramelul ramas. Se lasa de seara pana a 2 zi la frigider, apoi se portioneaza.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise