Prajitura Aurora

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura Aurora

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • 5 linguri de faina;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • Coloranti alimentari: verde si rosu.
  • Pentru creme:
  • Jumatate de plic crema vanilie;
  • Jumatate de plic crema ciocolata;
  • Cate 125 ml lapte pentru fiecare crema;
  • Cate 1 lingura de zahar pentru fiecare crema.
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra;
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Pentru ca imi plac luminile aurorei boreale, m-am gandit sa fac o prajitura cu foi in culorile aurorei. Astfel, prajitura mea are trei foi (una alba, una verde si una roz) si 2 creme: vanilie si ciocolata. Puteti colora cremele si aluaturile dupa gust si imaginatie :)

Blatul:

Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea.

Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna incet si uleiul, se adauga si faina cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte compozitia in trei castroane: primul ramane alb, in al doilea adaugam cateva picaturi de colorant rosu, iar in cel de-al treilea adaugam colorant verde. Daca nu doriti sa folosit coloranti si aveti o optiune mai buna, cu atat mai bine. Puteti folosi zeama de dulceata, insa trebuie sa tineti cont ca se comporta diferit: cea de la visine, de exemplu, face ca aluatul sa devina gri, nu rosu. Insa puteti experimenta.

Se toarna compozita pentru primul aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde bine astfel incat sa obtinem o foaie subire si se da la cuptorul incins pentru 10-15 minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava de 26x20, iar foile au iesit subtiri.

Coacem pe rand fiecare aluat si le lasam la racit.

Cremele:

Preparam crema de vanilie: intr-un vas se amesteca jumatate de plic de vanilie Dr.Oetker cu 125 ml lapte si 1 lingura de zahar pana se obtine o crema consistenta. Se procedeaza la fel si pentru crema de ciocolata. Dupa ce ati preparat cremele, dati deoparte cateva linguri din fiecare crema pentru a orna prajitura.

Glazura:

Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze. Vom obtine o glazura lichida. O puteti prepara dupa gust, folosind mai mult sau mai putin lapte.

Se asambleaza astfel: ca baza am folosit blatul alb, am adaugat crema de ciocolata, blatul verde, crema de vanilie si apoi blatul roz.

Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da la frigider macar 30 de minute sa se inchege glazura.

Acum se decoreaza cu flori din crema ramasa si se poate servi.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise