Prajitura Bounty

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • - 200 g unt topit
  • - 50g zahar brun
  • - 6 oua
  • - 400 g faina
  • - 3 linguri de cacao
  • - 5 linguri de lapte
  • - 1 plic praf de copt
  • Crema de cocos:
  • - 500 ml lapte
  • - 5 linguri de gris
  • - 100 g unt
  • - 80 g zahar
  • - esenta de vanilie
  • - 200 g nuca de cocos
  • Glazura alba:
  • -100g ciocolata alba
  • -50 g smantana dulce pentru frisca
  • -50 g unt
  • Glazura neagra:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -50 g smantana dulce pentru frisca
  • -50 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca ouale cu zaharul pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga cele 3 linguri de cacao si laptele! In final se adauga faina amestecata cu praful de copt si untul topit!

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna amestecul pentru blat in tava! Se tine tava in cuptorul incins la 180*C pentru aproximativ 25 minute, sau pana cand se rumeneste pe margini!

Dupa ce se coace se lasa blatul la rece si se incepe prepararea cremei.

Crema:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, untul si esenta de vanilie. Cand laptele da in clocot se adauga grisul in ploaie si se mai tine pe foc amestecand pana cand grisul capata consistenta unei creme.

Se ia de pe foc si se lasa la rece! Cand crema de gris este complet racita se adauga nuca de cocos si se amesteca pana la omogenizare!

Se intinde crema peste blatul de cacao si se glazureaza.

Glazurile:

Se fac pe rand glazurile. Ingredientele pentru fiecare se pun cate 1 minut la cuptorul cu microunde. Se intinde glazura alba peste crema si se face un model cu cea neagra.

Se lasa la rece minim 3 ore (de preferat peste noapte).

Pofta buna!

Reteta preluata de pe www.cantboilanegg.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise