Prajitura Bounty

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat: -5 oua
  • -5 linguri de apa
  • -150 g zahar
  • -120 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -vanilie
  • -f.putin praf de copt(pt.a fi siguri ca blatul
  • creste);cca 1/4 lingurita
  • Crema:-300 ml lapte
  • -80-100 g unt
  • -80 g zahar
  • -2,5 linguri de gris
  • -100 g nuca de cocos
  • -esenta de vanilie(dupa gust)
  • Glazura:-500 g zahar
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita zeama de lamiie sau otet sau 1
  • lingurita cu virf de glucoza
  • -50 g cacao

Mod de preparare

Pentru blat,oale trebuie separate.

Albusurile se bat spuma,apoi se pune zaharul;se bat in continuare;trebuie sa fie o spuma ca la bezea.Se pun galbenusurile,vanilia;se bat tot cu telul(sau cu mixerul),pina se omogenizeaza.Se pune apa(de la robinet),se bate putin,apoi se pune faina(cernuta de 2 ori cu cacaua si praful de copt);se mesteca usor,de sus in jos,cu o lingura de lemn.

Cind compozitia e omogena se pune intr-o tava(cca 29/22 cm) unsa cu marg.sau unt si tapetata cu faina;se pune in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.

Dupa ce blatul e copt,se lasa sa se raceasca.

In timpul asta,facem crema:laptele si untul se pun pe foc;cind untul e topit si compozitia(lapte +unt) clocoteste,se pune grisul,in ploaie;dupa ce se pune grisul si compozitia e ingrosata(putin;cind se raceste,se ingroasa),se adauga(pe foc) zaharul,nuca de cocos,vanilia;se mai lasa pe foc,cca 1 minut(mestecind).

Dupa ce se ia de pe foc,se lasa la racit(nu de tot),mestecind aproape tot timpul.

Blatul,rece,se taie in 2.Crema,calduta,se pune intre cele 2 blaturi.Se lasa,la rece,cel putin 3-4 ore(eu las o noapte).Pe urma se taie in bucati de cca 8/2,5 cm(sau altfel);se pun(bucatile) pe un gratar(gratarul se pune pe o tava),distantate,putin,apoi se glaseaza cu glazura de cacao,calda.Glazura nu trebuie sa fie f.groasa,ca blatul sa se \"insiropeze\" cu glazura;glazura de sub gratar se foloseste din nou.

Dupa ce se glaseaza,se lasa sa se raceasca(cca 1 ora),apoi se presara bucatile cu niste nuca de cocos.

Glazura se face asa:intr-o craticoara se pune apa,zaharul si zeama de lamiie.Cind compozitia fierbe (si zaharul e topit),se acopera cu o farfurie de portelan(nu capac);se lasa cca 5 minute,dupa care se incearca asa:intr-un pahar cu apa rece se pun citeva picaturi;daca aceste picaturi se pot tine intre degete,ca o bomboana moale,stingem focul,apoi adaugam cacaua(cernuta) si amestecam,pina ce toata cacaua e absorbita.Glazura,asa fierbinte(eventual se lasa f.putin timp sa se raceasca)se pune peste bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise