autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Brumarel

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Ingrediente
pentru foi:, 5 ouă, un vârf linguriţă sare, 4 linguri de zahăr, 150 ml ulei, 5 linguri de făină, un plic praf de copt, 1 linguriţă cu vârf de cacao doar pentru foaia de cacao, , pentru sirop:, 200 ml apă, 2 linguri zahăr, , Pentru crema de branza cu ciocolata si ness:, 1 cutie cremă mascarpone, 50 ml frişcă, 1 tabletă de ciocolată cu lapte, 2 linguri lapte, 1 pliculeţ ness, , pentru decor:, 150 ml frişcă lichidă, Câteva alune de pădure

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregătit o prajitură cu foi de pişcot, cremă de brânză cu ciocolată şi ness, decorată cu struguri albi şi alune de pădure rumenite şi măcinate. Şi pentru că octombrie se numeşte în tradiţia populară “brumărel”, i-am spus Brumărel.



Mod de preparare:

Pentru foi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, se toarnă încet şi uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de acum cu o spatulă astfel încât compoziţia să rămână pufoasă şi aerată.

Din compoziţie se toarnă într-un castronel cât să-l umplem şi se amestecă bine cu o linguriţă de cacao.

Se toarnă jumătate din compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se nivelează cu o spatulă. Aceasta va fi prima foaie albă. Se coace la foc mic până trece testul scobitorii (aprox 10 minute). Nu o lăsaţi să se facă aurie, pentru că se va usca. Trebuie să rămână albă. Când este gata, se scoate într-o altă tavă, se înveleşte cu un prosop de bucătărie.

Se coace şi a doua foaie albă, apoi cea neagră. Se lasă la răcit.



Pentru sirop: se prepară un sirop din apă cu zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute şi se lasă la răcit.

Foile se vor însiropa doar superficial, aşa că nu vom avea nevoie de tot siropul.



Crema de brânză cu ciocolată şi ness:

Se pun pe foc mic, într-un ibric, ciocolata ruptă bucăţele cu laptele şi se amestecă până se topeşte, având grijă să dăm de pe foc din când în când, ca să nu se ardă. Se lasă un pic la răcit.

Se bate frişca lichidă cu mixerul până devine consistentă.

Se amestecă mai întâi brânza mascarpone cu mixerul un pic, se adaugă frişca şi se amestecă, apoi se toarnă încet ciocolata şi se amestecă bine. Se încorporează şi nessul.



Pentru asamblare şi decor:

Frişca lichida se bate cu mixerul.

Într-o tavă sau pe un platou mare se aşaza prima foaie albă, care se însiropează delicat cu o pensulă, pentru a nu o înmuia prea tare. Se întinde o treime din cremă. Se adaugă foaia de cacao, se însiropează şi aceasta, se întinde încă o treime din cremă. Se adaugă cealaltă foaie albă, care se însiropează şi ea. Se întinde crema rămasă, se ornează cu frişcă, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate înainte. Se decorează cu struguri.

Se dă prăjitura la frigider până la servire.



Timp: 2h 15min

Porţii: 16





Pofta Buna!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/prajitura-brumarel.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brumarel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini chec cu afine

Mini chec cu afine

Pentru prepararea blatului se separă ouăle; cu ajutorul robotului de bucătărie se freacă gălbenuşurile

9 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

4 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefanel , 26 noiembrie 2017

    Foarte buna aceasta prajitura,imi place si denumirea, interesant.

  • Fara foto

    Nicoleta , 25 octombrie 2017

    Buna prajitura "brumarel", bravo.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 5 ouă
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri de zahăr
  • 150 ml ulei
  • 5 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 1 linguriţă cu vârf de cacao doar pentru foaia de cacao
  • pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • Pentru crema de branza cu ciocolata si ness:
  • 1 cutie cremă mascarpone
  • 50 ml frişcă
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru decor:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • Câteva alune de pădure

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Stefanel

Foarte buna aceasta prajitura,imi place si denumirea, interesant.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu Branza Dulce fara Blat
Cookie Settings