Ingrediente
ptr blat:, -3cani faina, -1 plic praf de copt, -6 galbenusuri, -1 varf de cutit de sare, -3 plicuri zahar vanilat, -1 ceasca zahar pudra, -250g unt topit, -cate o fiola cu esenta de vanilie si rom, -coaja de la o lamaie, , -1 borcan gem de zmeura, , ptr bezea:, -9 albusuri, -1 1/2 cesti zahar pudra, ptr decorare, -100 g nuci macinate grosier
Dificultate: Medie | Timp: 2h
7 voturi
Mod de preparare
--se adauga untul topit si esentele de rom si vanilie,coaja rasa de lamaie
-faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt,apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.
-se ia o tava ( a mea are 28x35 cm,dar merge pana la 40),se acopera cu hartie de copt,se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau ,pe toata suprafata tavii.
-se pune tava in cuptorul preincalzit la 180*c si se lasa la copt timp de 25 minute.
-intretimp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra,si un plic de zahar vanilat,ca pentru bezele,pana compozitia devine tare .
-dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor,lasam la racit ,dupa care ungem foaia cu gemul si tunam amestecul bezea peste si prearam cu nuca macinata grosier.
-se pune astfel tava in cuptorul racit la 150* C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.
Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca,s-o mentineti la 150 de grade,mai putin poate sa fie mai mult nu.Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul,eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor,depinde de cuptorul fiecaruia.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
i-mi lasa gura apa!felicitari!
panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
va multumesc fetelor.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Foarte frumoase pozele, deci prezentarea si foarte buna prajiturica.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Waw, ce bunatate...Felicitari pentru prezentare.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Imi place ce a iesit.Felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Fara comentarii. Nota 10
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Tare bine mai arata prajiturica ta...