Prajitura "chinezeasca"

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura "chinezeasca"

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 albusuri
  • -70 g de faina
  • -1/4 lingurita de praf de copt
  • -100 g de nuci(macinate)
  • -140 g de zahar pudra
  • -140 g de unt
  • -coaja de la 1/2 lamiie
  • -1/2 lingurita de vanilie
  • Glazura:
  • -4 galbenusuri
  • -140 g de zahar pudra
  • Pt.ornat:
  • -2 linguri de zahar pudra
  • -1 lingura de cacao
  • -1 lingura de lapte
  • -20-25 g de unt
  • Sau niste serbet sau ciocolata topita.

Mod de preparare

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm.

Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga nucile,coaja de lamiie,vanilia,faina(cernuta cu praful de copt),apoi albusurile spuma.Compozitia rezultata se pune

intr-o tava cu hirtie de copt(sau se unge cu unt si tapetata cu faina);eu folosesc des hirtia de copt,sa nu fie asa gras.

Se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30 minute.

Apoi se lasa sa se raceasca;cind e rece,se scoate din tava,se arunca hirtia de copt si se pune pe dosul unei tavi.

Pt. glazura,galbenusurile se freaca f.bine cu zaharul,pina se intaresc,se albesc si zaharul nu se simte.Apoi,aceasta glazura se intinde peste blat,si se da la cuptor(nu se preincalzeste),la foc slab,doar pt.a se intari(usca) glazura.

Dupa aceea se scoate din cuptor si cu "glazura"de cacao,sau serbet de cacao,sau ciocolata topita,se orneaza(vezi poza),cu ajutorul unui cornet(de hirtie),

sau o punga de nylon.

"Glazura" de cacao se face asa:zaharul,cacaua si laptele se pun pe foc mic,amestecind tot timpul;cind fierbe,se lasa putin pe foc,amestecind tot timpul si cind zaharul e topit,bine,se pune untul;se amesteca,sa se topeasca untul,iar compozitia sa fie omogena;apoi se ia de pe foc,se lasa citeva secunde,sa se raceasca,apoi se pune intr-o punga de nylon(asa fac eu),careia ii tai un orificiu,mic;apoi,se orneaza prajitura cu niste liniute,in cruce(sau dupa gust).

Prajitura se lasa sa se raceasca,cca 2 ore,apoi se taie patrate de cca 4-5 cm.Ies,in jur de 20 de bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise