autor:

» » Prajituri

Prajitura Chinezoaica

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2012

Ingrediente
Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata multa!, , , Blat:, 6 oua, 200 gr unt, 180 gr zahar tos, 140 gr faina, 1 lingurita rasa praf de copt, 150 gr nuca macinata, 170 gr zahar pudra, , , Glazura:, 50 gr unt, 6 linguri zahar, 6 linguri cacao, 6 linguri lapte, , , Decor: ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt, nuca macinata si treptat albusurile batute spuma; amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute. Cand se desprinde de pe margini, se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul bezelei devine mat si se intareste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Glazura:
Intr-o craticioara punem untul, cacao, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam continuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit, iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita, treptat, la microunde putem forma stelute - cu varful unei scobitori.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.

Reteta o am pescuita de la Laura Adamache, the best cook!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Albusurile batute spuma cu putina sare,zahar,margarina la temperatura camerei iar la final se adauga

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra pana se face o spuma. Albusurile

8 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

  • 2 comentarii

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2015

    E super buna!!! Cat mai multa ciocolata!!!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 06 mai 2012

    bine mai arata chinezoaicele astea!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata multa!
  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 180 gr zahar tos
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 150 gr nuca macinata
  • 170 gr zahar pudra
  • Glazura:
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • Decor: ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Ramona (Chef de cuisine)

E super buna!!! Cat mai multa ciocolata!!!

Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Inghetata de vanilie