1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.
2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1 cana de faina amestecata cu praful de copt si mixam bine!
3. Incorporam gentil albusurile spuma in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei spatule.
4. Cernem si restul de faina in compozitie si incorporam cu spatula, tot in acest moment adaugam si semintele de in.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (diametrul 24 cm) si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 200 grade C, apoi reducem temperatura la 180 grade C pana cand trece testul scobitorii.
6. Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat pana a 2-a zi la temperatura camerei, abia apoi l-am taiat si am pus crema de portocale. Deasupra l-am insiropat putin pentru ca l-am lasat prea mult la temperatura ridicata si s-a intarit putintel, dar daca nu-l lasati ca mine nu cred ca veti avea nevoie de sirop. Ornam cu crema de branza ;)
Nota!
Dupa ce puneti crema e bine sa-l lasati cateva ore la rece.
Gasiti reteta cremei de portocale aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2012/11/crema-de-portocale.html
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii