Prajitura cu bezea

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu bezea

Ingrediente

  • Aluat
  • Oua 4 buc.
  • Zahar pudra 150 gr.
  • Ulei 60 ml.
  • Apa minerala 200 ml
  • Sare 3 gr.
  • Faina 400 gr.
  • Amoniac 3 gr.
  • Cacao 40 gr.
  • Caja de portocala confiata 100 gr.
  • Stafide muiate in rom sau lapte 100 gr.
  • Bezea
  • Albusuri 4
  • Zahar pudra 200 gr
  • Zahar vanilat 2 pliculete
  • Amidon 2 lingurite
  • Otet de mere 1 lingurita
  • Ornat
  • Nuca maruntita 50 gr.
  • ciocolata 20 gr

Mod de preparare

Aluat

Galbenusurile se freaca cu zaharul si cacao ,pana se face ca o crema , treptat se adauga uleiul ,apa minerala in care am dizolvat sarea si amoniacul , faina in ploaie(treptat) amestecand continuu pana ce aceasta se incorporeaza ,dupa care urmeaza stafidele si coaja de portocala . Compozitia se toarna in tava( de 25/40) tapetata cu hartie de copt se pune in cuptorul preincalzit la foc mediu (eu nu am aragaz care sa-mi indice temperatura , asa ca ma orientez dupa cum sunt obisnuita cu el ) 30 minute (timp in care nu deschid usa).Dupa care se scoate prajitura din cuptor si repede asez cu lingura bezeaua (pe care am facut-o in acest timp ) si pe fiecare bucata de prajitura (poti sa o portionezi/ trasa usor pe deasupra , fara sa o patrunzi ).Pe fiecare bezea presari nuca zdrobita si o pui la loc in cuptor la foc foarte mic 10 minute , dupa care se inchide focul si ramane prajitura in cuptor ,pana se raceste .

Se orneaza cu ciocolata desfacuta in baie de abur .

Bezea

Albusurile in care am pus foarte putina sare , o bat spuma tare , dupa care adaug treptat zaharul pudra si vanilat ,amidonul si otetul ,si mixez pana la omogenizare .Deci bezeaua o fac in timp ce prajitura se afla la cuptor in prima parte de coacere .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise