Prajitura cu biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu biscuiti

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Creme:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 pachete biscuiti gen Picnik
  • 1 cana lapte cu Nesquik (3-4 linguri)

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare.Dupa ce s-a intarit spuma adaugam zaharul,apoi pe rand galbenusurile,esenta de rom,cacaoa,nuca si faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

In tot acest timp pregatim cele 2 creme.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,amestecand pana devin ca o crema.Adaugam faina \"desfacuta\" cu laptele rece si omogenizam.

Punem compozitia la baie de aburi si amestecam pana se ingroasa.Lasam la racit.Cand s-a racorit,adaugam untul frecat spuma si omogenizam,dupa care impartim crema obtinuta in 2 parti egale.

In jumatate adaugam zaharul vanilat,iar in cealalta cacaoa.

Blatul copt si racit il punem pe un platou si repartizam peste el crema de vanilie.

Acoperim cu biscuitii inmuiati in laptele cu Nesquik,apoi crema cu cacao.

Dam prajitura la rece pentru cateva ore,dupa care o portionam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise