Ingrediente
pentru blat, 5 oua, 5 linguri de apa, 10 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 praf de copt, pentru crema, 1 unt, 200 gr zahar pudra, 1 budinca de vanilie, 2-3 linguri zahar tos, 500 ml lapte, pentru glazura, 4-5 linguri cacao, 1 lingura ulei, 2linguri zahar, 2-3 linguri apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
32 voturi
Mod de preparare
Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare.
Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine.
Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus eu nu se stinge.
Se adauga treptat faina amestecand in continuare.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se baga la cuptor 20-25 min 180 grade.
Se prepara budinca. Intr-un bol se amesteca budinca cu 2-3 linguri zahar si 50 ml lapte.
Restul laptelui se pune pe foc.
Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul preparat anterior ,si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Crema
Se freaca untul cu zaharul spuma ,pana aproape se topeste zaharul.
Se adauga apoi treptat peste unt , budinca lasata la racit.
Se umple prajitura .
Se taie blatul in doua pe orizontala. Se pune jumatate de blat ,apoi jumatate din crema preparata si se intinde uniform.Peste crema se pun biscuitii inmuiati in lapte.Eu nu am avut de cacao si i-am inmuiat in cacao cu lapte.
Se pune a doua jumatate de crema peste biscuiti si se intinde uniform., apoi se pune cealalta jumatate de blat.
Se prepara glazura.
Se amesteca 4-5 linguri de cacao cu 1 lingura ulei .Intr-un pahar se pun 2-3 linguri apa si 2 linguri zahar si se baga la microunde pana se topeste zaharul, apoi se toarna peste cacao si se intinde peste prajitura.
Deasupra am presarat nuca macinata.
ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Felicitari ALEXANDRA!
vera (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Are un aspect..deosebit!!!
cristina i. (Chef de cuisine) , 30 mai 2009
Sigur voi incerca reteta,arata super pozele.