Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Ingrediente

  • 1,5-2 kg mere
  • 3 pachete de biscuiti simplii (120g/pachet)
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 150 g stafide
  • 400 g zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • 100 ml esenta de rom

Mod de preparare

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste. Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici. Cand zaharul s-a topit adaugam merele taiate cuburi in apa cu zaharul topit si le fierbem pana cand merele se inmoaie bine, fara sa inceapa sa se zdrobeasca. Pana fierb merele, intr-un bol, punem esenta de rom impreuna cu stafidele pentru ca acestea sa se inmoaie. In alt bol dizolvam cele 4 plicuri de budinca in 200ml de apa.Cand sunt aproape gata merele adaugam budinca dizolvata in apa si le mai lasam sa fiarba impreuna cateva minute, amestecand continuu.

Dupa ce am terminat de fiert compozitia, adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul. Aranjam un strat de biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuitii se ung cu esenta de rom ramasa dupa scoaterea stafidelor, apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte. Continuam la fel cu inca doua straturi de biscuiti si doua de crema.Trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema. Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie, ca sa putem taia prajitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise