Ingrediente
1,5-2 kg mere, 3 pachete de biscuiti simplii (120g/pachet), 4 plicuri budinca de vanilie, 150 g stafide, 400 g zahar, esenta de vanilie, scortisoara, 100 ml esenta de rom
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
6 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am terminat de fiert compozitia, adaugam stafidele, putina sare, 1 lingura esenta de vanilie si scortisoara dupa gust, le amestecam pe toate si oprim focul. Aranjam un strat de biscuiti uniform intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 20/30, biscuitii se ung cu esenta de rom ramasa dupa scoaterea stafidelor, apoi adaugam un strat de crema, crema trebuie sa fie fierbinte. Continuam la fel cu inca doua straturi de biscuiti si doua de crema.Trebuie sa avem trei straturi de biscuiti si trei de crema. Lasam prajitura afara pana cand se raceste crema, apoi o punem in frigider cel putin 3 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie, ca sa putem taia prajitura.
Pofta buna!
Petruta Stanescu , 12 noiembrie 2013
Mmm...arata f.bine
Mihai Mishu , 11 noiembrie 2013
in total e vorba de 1,2 Litrri de apa?
Piele Alina , 11 noiembrie 2013
in total e vorba de 1,2 Litrri de apa?
Piele Alina , 11 noiembrie 2013
ma scuzati, am uitat sa scriu la ingrediente:D 1L de apa se foloseste!
Cimpeanu Emilia , 11 noiembrie 2013
cata apa se foloseste pentru mere?