Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua mici
  • 50 g zahar
  • 8 linguri cafea fiarta
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1oo g unt( marga)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 3 linguri zahar
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.

Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.

Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .

Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt , turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.

Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.

Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.

Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot , doua si adaugam nuca de cocos.

Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.

Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.

Dam crema la rece , la frigider, sa se intareasca bine.

Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos , asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.

Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.

Pofta mare !

P.S. reteta cremei o am de la "gustoasa" Mimi pe care o stiti si voi ce bunatati poate sa faca....

Multumesc frumos Mimisor !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise