autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
, blat, 150 g fulgi de porumb, 75 g unt moale, 3 linguri miere de albine, crema caramel, 150 ml frisca lichida, 2 plicura zahar vanilat, 3 lingurite de nes decofeinizat, un plic de gelatina, o mana de capsuni taiate cubulete, crema fructe, o mana de visine, o mana de capsuni , 100 ml frisca lichida, un plic de zahar vanilat, un plic de gelatina, decor, visine si capsuni

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma cu inel de tasabila, pe marginea formei se decoreaza cu jumatati de capsuni.

Se mixeaza frisca cu nesul si zaharul pudra pana se intareste, apoi se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece, apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din fulgi de porumb, apoi se presara deasupra bucatele mici de capsuni si se da la rece cca 30 minute.

Se da la blender visinile a caror samburi s-au scos impreuna cu capsunile pana obtinem un piure fin.

Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, apoi se adauga in fir subtire piureul de fructe, se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste crema caramel, se decoreaza cu cateva capsuni si visine si se da la rece 2 ore inante de a fi taiata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • blat
  • 150 g fulgi de porumb
  • 75 g unt moale
  • 3 linguri miere de albine
  • crema caramel
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 plicura zahar vanilat
  • 3 lingurite de nes decofeinizat
  • un plic de gelatina
  • o mana de capsuni taiate cubulete
  • crema fructe
  • o mana de visine
  • o mana de capsuni 
  • 100 ml frisca lichida
  • un plic de zahar vanilat
  • un plic de gelatina
  • decor
  • visine si capsuni

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de pere