Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Ingrediente

  • (3 blaturi rotunde diam=22 cm);
  • 1 pachet de margarina,
  • 200 g amidon de porumb,
  • 250 g faina,
  • 1 ou+3 galbenusuri,
  • 3 pliculete de zahar vanilat,
  • 150 g zahar
  • crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida,
  • 5 linguri de lapte praf,
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • decor;margine;
  • inimioare umplute cu crema de cocos,
  • o lingura de nuca de cocos deshidratata si cateva tablete de ciocolata alba topite

Mod de preparare

Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat, cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce, cel dinainte a fost incorporat.

Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea perfecta.Se da la rece 30 minute apoi se imparte in 3 bucati egale care se intind in foi rotunde,intre 2 folii de plastic,diametrul foii fiind egal cu cel al tavii circulare cu inel detasabil.Se mai dau foile intinse si decupate cu forma detasabila inca 30 minute la frigider sau chiar congelator.Se incinge cuptorul si se coc foile rotunde in tava tapetata cu hartie pentru copt,in cuptotul incins cca 5 minute la foc iute si apoi la temperatura medie.Din marginile decupate ramase ,facem bilute mici care se coc pe langa foi,in tava si cu care vom decora prajitura.Se dezlipesc de pe hartie cu grija,sunt foarte fragede,cat sunt inca fierbinti,ajutandu-ne de o paleta.

Se pregateste crema topind ciocolata alba cu frisca lichida la bain marin apoi se adauga laptele praf amestecand continuu pana se dizolva si la urma adaugam nuca deshidratata de cocos,pastrand o lingura pentru decor.

Se aseaza in forma circulara ,cu grija prima foaie,ungem deasupra cu crema de cocos,tapetam marginea formei cu inimioare de ciocolata apoi venim deasupra cu a 2 a foaie,ungem iar cu crema si deasupra asezam ultima foaie,presam usor cu mana.Turnam deasupra ciocolata alba topita,decoram cu bilutele coapte,date prin ciocolata si presaram deasupra nuca de cocos.Se lasa la rece o ora apoi se poate taia.Este o prajitura cu blat fraged si sfaramicios,aromata de nuca de cocos si este potrivita pentru un delicios desert in familie!!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise