Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora, pus intr-o folie de plastic.
Pentru umpultura:
1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile, asa ca le lasam din timp la scurs, sunt bune cele taiate in jumatati)
700 g branza grasa de vaci
100 g zahar
250 ml frisca lichida
5 oua
1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker
1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker
2 plicuzi zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
Se amesteca bine branza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Apoi se aduga frisca lichida (nu trebuie batuta, se puna asa lichida), apoi cele 5 oua care se amesteca bine, praful de budinca si praful de frisca. Se omogenizeza totul.
Se ia o forma rotunda de tort (26cm) cu fundul detasabil, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.
Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort. Se aseza cu grija, inclusiv pe marginile laterale ale formei. Se toarna compozitia de branza, iar deasupra se aseaza jumatatile de piersica cu gura in jos. Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 g C timp de 50 - 60 de minute. Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii