Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si amestecam putin , pana toate se combina. Se adauga untul si se amesteca pana se obtinem un aluat sfaramicios.Turnam acest aluat sfaramicios in tava si-l intindem egal pe toata suprafata, presandu-l usor. Punem in cuptor tava si lasam cam 10-12 minute pana devine usor auriu. Se scoate tava si punem cuptorul la 165 grade sau il dam un pic mai incet. Pentru crema de branza: amestecam cu mixerul branza( la temp. camerei) cu zaharul,zaharul vanilat, smantana, iar cand s-au omogenizat, adaugam pe rand ouale. Turnam peste crusta si punem in cuptor pentru 30-45 de minute sau pana branza in centrul prajiturii a inceput sa se intareasca. Se scoate din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem in frigider pentru cel putin 4 ore sau daca putem:) pana a doua zi. Se scoate prajitura din forma si se taie felii. Feliile se decoreaza cu sos de capsune.
Sosul de capsuni: se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi cu un blender se mixeaza!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii