Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Ingrediente

  • Aluat
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 350 g zahar praf
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 praf copt
  • sare
  • 1 lamaie( coaja rasa si zeama)
  • aroma vanilie Finesse Dr Oetker
  • Umplutura
  • 350 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar praf
  • 1 lingura budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • esenta rom
  • 2 linguri zeama lamaie
  • coaja de lamaie
  • 400 g gem caise

Mod de preparare

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul , laptele caldut, zeama de lamaie si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pregatim tava de la cuptor, captusind-o cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.

Preparam umplutura, separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma cu zeama de lamaie, apoi adaugam 2 linguri de zahar praf.

Branza bine scursa, o amestecam cu galbenusurile si restul de 3 linguri de zahar praf, adaugam apoi celelalte ingrediente: zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si budinca de vanilie.

Gemul de caise il amestecam cu o furculita sa se subtieze, daca e nevoie, il incalzim putin si apoi il punem intr-o punga de nailon la care ii taiem putin un capat.

Peste aluatul din tava captusita, punem gemul sub forma de grilaj.

Branza mixata o punem in alta punga de nailon, crestata la un capat si punem branza peste gem.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste prajitura si trece testul scobitorii, cam 30-40 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o portionam si o pudram cu zahar pudra deasupra.

Este o prajitura usoara, foarte gustoasa si nu te mai saturi de ea...

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise