Preparam pentru inceput aluatul
Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul , laptele caldut, zeama de lamaie si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Pregatim tava de la cuptor, captusind-o cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.
Preparam umplutura, separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma cu zeama de lamaie, apoi adaugam 2 linguri de zahar praf.
Branza bine scursa, o amestecam cu galbenusurile si restul de 3 linguri de zahar praf, adaugam apoi celelalte ingrediente: zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si budinca de vanilie.
Gemul de caise il amestecam cu o furculita sa se subtieze, daca e nevoie, il incalzim putin si apoi il punem intr-o punga de nailon la care ii taiem putin un capat.
Peste aluatul din tava captusita, punem gemul sub forma de grilaj.
Branza mixata o punem in alta punga de nailon, crestata la un capat si punem branza peste gem.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste prajitura si trece testul scobitorii, cam 30-40 de minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o portionam si o pudram cu zahar pudra deasupra.
Este o prajitura usoara, foarte gustoasa si nu te mai saturi de ea...
Pofta mare sa aveti !
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii