autor:

Sidy

» » , , Dulciuri diverse, Mancaruri pentru copii, Prajituri

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2016

Ingrediente
Aluat, 5 oua, 350 g faina, 350 g zahar praf, 125 ml lapte, 125 ml ulei, 1 praf copt, sare, 1 lamaie( coaja rasa si zeama), aroma vanilie Finesse Dr Oetker, , Umplutura, 350 g branza proaspata de vaci, 2 oua, 5 linguri zahar praf, 1 lingura budinca vanilie, 1 zahar vanilat Bourbon, esenta rom, 2 linguri zeama lamaie, coaja de lamaie, , 400 g gem caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul , laptele caldut, zeama de lamaie si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pregatim tava de la cuptor, captusind-o cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.

Preparam umplutura, separam cele doua albusuri de galbenusuri si le batem spuma cu zeama de lamaie, apoi adaugam 2 linguri de zahar praf.

Branza bine scursa, o amestecam cu galbenusurile si restul de 3 linguri de zahar praf, adaugam apoi celelalte ingrediente: zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si budinca de vanilie.

Gemul de caise il amestecam cu o furculita sa se subtieze, daca e nevoie, il incalzim putin si apoi il punem intr-o punga de nailon la care ii taiem putin un capat.

Peste aluatul din tava captusita, punem gemul sub forma de grilaj.

Branza mixata o punem in alta punga de nailon, crestata la un capat si punem branza peste gem.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pina se rumeneste prajitura si trece testul scobitorii, cam 30-40 de minute.

Lasam prajitura sa se raceasca in tava, apoi o portionam si o pudram cu zahar pudra deasupra.

Este o prajitura usoara, foarte gustoasa si nu te mai saturi de ea...

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si gem de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

12 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 5 oua
  • 350 g faina
  • 350 g zahar praf
  • 125 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 1 praf copt
  • sare
  • 1 lamaie( coaja rasa si zeama)
  • aroma vanilie Finesse Dr Oetker
  • Umplutura
  • 350 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar praf
  • 1 lingura budinca vanilie
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • esenta rom
  • 2 linguri zeama lamaie
  • coaja de lamaie
  • 400 g gem caise

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu prune si bezea