prajitura cu branza dulce

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
prajitura cu branza dulce

Ingrediente

  • blat:400 gr faina,3 galbenusuri,250 gr unt,5 linguri frisca lichida,100 gr zahar,4 linguri cacao,1 plic praf de copt,1 praf de sare
  • crema:5 oua,1 kg branza dulce,100 ml smantana dulce,150 gr iaurt,2 budinci vanilie,75 gr zahar,coaja rasa de lamaie,1 galbenus,4 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine.Se infasoara in folie si se da la rece 30 min.

Ptr crema se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu branza,iaurtul,praful de budinca si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma cu zahar si se adauga la crema.

Cuptorul sse incinge la 180 grade.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluatsi se pune in tava.Se repartizeazadeasupra crema.Restul de aluat se rupe uniform si se repartizeaza peste crema.Se coace cca 40 min.Se bate galbenusul cu frisca lichida si se unge prajitura.Se mai coace cca. 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise