Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.
Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.
Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.
Ungem o tava(30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus.
Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min.
Scoatem din cuptor.
Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom ,coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele.
Amestecam bine ,cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare.
Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.
Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.
Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii