Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da prin razatoarea mare, facandu-se fulgi.
Dupa faramitare, branza se amesteca cu 1/2 litru lapte, 3-4 oua, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine.
Se adauga 2 cani de faina (circa 500 grame) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Separat se pregateste o compozitie din 4 oua, 50 ml ulei masline, 200 ml lapte, care se amesteca bine si se lasa deoparte.
Compozitia cu branza se pune in tava de aragaz, se intinde bine pe toata suprafata, iar peste aceasta se pune cealalta compozitie, amestecand usor cele doua compozitii cu o lingura prin serpuire.
Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru cca 55-60 minute.
Dupa cca 30 minute, cand compozitia este moale, se adauga stafidele, scurse bine de apa prin presare.
Daca nu aveti o tava tip tefal, folositi o hartie de copt peste care puneti compozitia, existand posibilitatea sa se prinda.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii