autor:

maria mihalache

» » Prajituri

Prajitura cu branza si caise

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
- 6 oua, - 6 linguri de zahar, - 6 linguri apa fiarta, - 6 linguri de ulei, - 12 linguri de faina, - 1 praf de copt, - 500 g branza de vaci, - 200 g zahar pudra, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic budinca de vanilie, - 500 g fructe dupa preferinta(proaspete sau din compot)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

33 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga pe rand zaharul, 3 dintre galbenusuri (restul pastrandu-se pentru branza), apa fiarta, faina, uleiul si praful de copt. Se amesteca bine pentru o omogenizare completa. Se tapeteaza o tava cu faina si se pune jumatate din compozitia de mai sus. Deasupra se aseaza fructe (dupa preferinta fiecaruia - eu am pus caise) proaspete sau din compot.

Separat branza se amesteca cu restul de galbenusuri, zaharul pudra, plicul de zahar vanilat si praful de budinca. Pasta obtinuta se aseaza peste fructe iar deasupra se toarna compozitia ramasa din aluat.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 min.

Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

13 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura bicolora cu caise si branza

Prajitura bicolora cu caise si branza

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Carnet Maria Victoria , 20 iunie 2015

    Este buna si delicioasa

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    E delicioasa! Pacat ca am gasit reteta asa tarziu, cu mult dupa sezonul caiselor; as face cu fructe din compot, dar cred ca mai bine iese cu fructe proaspete.

  • mira (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Foarte gustoasa, desigur cu caise proaspete acum in sezon.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Cely,este tare buna sa stii. Ionela , merita sa incerci , nu vei da gesi si cu siguranta iti va place. Silvioara , stiu ca si tu ai facut ceva asemanator dupa reteta lei Samy.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Bravo,arata minunat.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      superba arata foarte bine cred ca este si apetisanta am sa o incerc si eu cat de curand

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Apetissanta

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Adrian, se pot folosi si prune,de ce nu?O idee buna pentru toamna.Multumesc pentru aprecieri si tie si Valentinei.

    • Adrian , 20 octombrie 2009

      Arata bine. Cred ca la fel de bine ar arata si cu prune, catot e toamna.Frunoasa prezentarea !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Arata foarte bine si in mod sigur este un deliciu...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Prezentarea este super si sunt sigura ca sunt si bune aceste prajiturele,mmmmmmmm.

    • maria mihalache , 15 octombrie 2009

      Intradevar e tare buna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Mama, ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • - 6 oua
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri apa fiarta
  • - 6 linguri de ulei
  • - 12 linguri de faina
  • - 1 praf de copt
  • - 500 g branza de vaci
  • - 200 g zahar pudra
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic budinca de vanilie
  • - 500 g fructe dupa preferinta(proaspete sau din compot)

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Alexandrina (Chef de cuisine)

E delicioasa! Pacat ca am gasit reteta asa tarziu, cu mult dupa sezonul caiselor; as face cu fructe din compot, dar cred ca mai bine iese cu fructe proaspete.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca