autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu cacao si gem

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
Blat, -125 g zahar, -200 g faina, -1 ou, -1/2 lingurita scortisoara, -1/4 lingurita cuisoare, -1/2 lingurita bicarbonat, -1/2 lingurita praf de copt, -1 lingura,cu virf,cacao, -3 linguri gem(de preferat de caise sau capsuni,dar se poate folosi orice), -250 ml lapte, -75 ml ulei, , Glazura, -5-6 linguri de zahar pudra, -1 lingura,cu virf,cacao, -3 linguri lapte, -50-75 g unt, , Sub glazura,avem nevoie de cca 3 linguri de gem.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

43 voturi

Mod de preparare

Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si ca ingredient si ca mod de preparare).

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate:faina,zaharul,cacaua,scortisoara,cuisoare,praf de copt;se amesteca bine,apoi,se pun celelalte ingrediente:oul,uleiul,gemul,laptele si bicarbonatul(stins in putina zeama de lamiie);se amesteca bine(cu telul),sa nu aiba cocoloase,apoi,compozitia se strecoara si se pune intr-o tava unsa cu unt(margarina) si tapetata cu faina;tava de cca 28/20.Eu,strecor compozitia,direct in tava.
Se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 35 minute;pe urma,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca(nu in frigider) cam o ora si jumatate.Dupa aceea,prajitura(rece) se unge cu cca 3 linguri de gem(daca gemul e tare,il inmuiem,putin,pe foc);prajitura se poate unge cu gem in tava,in care s-a copt,sau se poate scoate din tava;cum vreti.
Peste gem,se pune glazura:zaharul pudra cu cacaua si laptele;cind fierb si zaharul e topit,se pune untul;se amesteca tot timpul,pina ce compozitia se omogenizeaza;
pe urma,se ia de pe foc si se mesteca tot timpul,sa se raceasca,putin(sa putem intinde glazura,dar sa nu fie f.fluida).
Dupa ce punem glazura peste gem,o intindem,cu o lingura.
Aceasta glazura ,nu se intareste;daca vrem o glazura mai tare,folosim ciocolata topita.
Prajitura se da la rece(se poate frigider) cca o ora(sa se raceasca glazura),apoi o taiem in patrate de cca 4/4 cm,dupa care,se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao si gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao

Blatul: Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf

14 voturi    5 comentarii
2h 50 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

69 voturi    18 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Arata tare bine si usor de facut.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Imi place combinatia.Trebuie sa incerc si eu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Camy, delicioasa prajitura! Foarte bine ai spus cum se prepara! Usor de facut!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 august 2010

      Ce bune sunt, aratã yummy!!!felicitãri :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

43 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -125 g zahar
  • -200 g faina
  • -1 ou
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • -1/4 lingurita cuisoare
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 lingura,cu virf,cacao
  • -3 linguri gem(de preferat de caise sau capsuni,dar se poate folosi orice)
  • -250 ml lapte
  • -75 ml ulei
  • Glazura
  • -5-6 linguri de zahar pudra
  • -1 lingura,cu virf,cacao
  • -3 linguri lapte
  • -50-75 g unt
  • Sub glazura,avem nevoie de cca 3 linguri de gem.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si aspectuoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)