autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu caise

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
ptr o tava rotunda 26cm, , , 1kg de caise, 2-3lg de zahar, 50 gr de unt, suc de lamaie-1/2 de lamaie, coaja rasa de lamaie, 1lingurita esenta de vanilie, , ptr blat, 6oua mari, 6linguri zahar, 2linguri de ulei, 6linguri defaina, 1lingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si zaharul impreuna cu sucul de lamaie si punem caisele spalate si despartite in doua.
Amestecam cateva minute adaugam si esenta de vanilie si luam de pe foc.
Lasam sa se raceasca si asezam caisele pe fundul tavii de copt pe care am uns-o cu putin unt.
Se face aluatul -batind albusurile cu zaharul pina devine o spuma tare,se adauga galbenusele,uleiul si faina treptat.Se amesteca bine continutul si se toarna peste caise.Se coace la 180 de grade -30 de minute -cuptorul trebuie incalzit dinainte.
Dupa ce sa copt lasam sa se raceasca si o scoatem pe un platou cu caisele deasupra.Se poate orna cu frisca,sau zahar pudra dar este gustoasa si asa simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

  • 3 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 martie 2017

    Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Un deliciu!

  • mira (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    chiar nu are nevoie de frisca, sa primeze aroma caiselor!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda 26cm
  • 1kg de caise
  • 2-3lg de zahar
  • 50 gr de unt
  • suc de lamaie-1/2 de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • ptr blat
  • 6oua mari
  • 6linguri zahar
  • 2linguri de ulei
  • 6linguri defaina
  • 1lingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Prajitura simpla si se poate face acum de post schimband blatul intr-un blat de aluat de foietaj facut cu margarina si schimband untul de la fructe cu putina margarina iese foarte gustos!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu