Ingrediente
7 oua, 1 plic praf de copt, 250 g zafar, 10linguri ulei, 10 lnguri apa rece(minerala), zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 300 g faina, 300 g caise fara samburi
Dificultate: Medie | Timp: 1h
4 voturi
Mod de preparare
Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de la 1/2 lamaie se omogenizeaza cu o lingura de lemn.
Albusurile se bat cu mixerul pana devin tari intr-un vas mai mare, dupa care se adauga zaharul si se bate in continuare cu mixerul pana nu se mai simte zaharul in spuma de oua .Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza, dupa care se adauga faina care se amesteca usor de jos in sus cu miscari de rotire, pana la omogenizare.
Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza compozitia in care se fixeaza jumatatile sau sferturile de caise.
Se introduce in cuptorul incins la 200 grade si se tine la copt 20-25 minute.Se face proba cu o scobitoare pe care introducand-o in prajitura nu ramane aluat.
Se taie bucatele si se pudreaza cu zahar vanilat (cine doreste).