autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU CAISE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 bucati:, Pentru blat:, » o lamaie, » 125g unt/margarina, » 100g zahar, » 2 oua, » 175g faina, » 1/2 pachet de praf de copt, » 1-2 linguri de lapte, Pentru umplutura:, » 750g caise proaspete/500g caise din conserva, » 50g nuca de cocos rasa, » 500ml frisca, » 1 pachet zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Pregatirea blatului.
Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.
Etapa II: Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.
Etapa III: Ouale se incorporeaza acestei mase de unt si zahar fara a separa albusul de galbenus. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.
Etapa IV: Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura.
Etapa I: Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Se taie fructul in doua si se scoate samburele. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.
Etapa II: Cuptorul se incinge in prealabil la 180° C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Etapa III: In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.
Etapa IV: Frisca batuta se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.
Etapa V: In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu gem de caise si bezea

Prajitura cu gem de caise si bezea

Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C. Untul taiat bucati

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare,cu untul,zaharul,laptele turnat cate putin,nesul,esenta

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit ptajitura cu caise dupa aceasta reteta si a iesit delicioasa. Blatul este foarte fin , practic se topeste in gura. La crema, frisca am batut-o cu 4 linguri de zahar. O reteta foarte buna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Martin , 04 iulie 2015

    Incercati aceasta prajitura,este delicioasa si se face foarte repede,

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Foarte fina si apetisanta!

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Caisele se pot inlocui cu piersici, mere sau prune!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Prajitura cu caise se prepara identic cu cele de visine, prune. De ce se caleste nuca de cocos? Deci, daca se oparasc, se spune ca nu cade pielita? Torni compozitia in tava, apoi caisele care, fiind grele ,cad singure in compozitie, nu?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Se poate pudra cu zahar praf, deasupra.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 bucati:
  • Pentru blat:
  • » o lamaie
  • » 125g unt/margarina
  • » 100g zahar
  • » 2 oua
  • » 175g faina
  • » 1/2 pachet de praf de copt
  • » 1-2 linguri de lapte
  • Pentru umplutura:
  • » 750g caise proaspete/500g caise din conserva
  • » 50g nuca de cocos rasa
  • » 500ml frisca
  • » 1 pachet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

7 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Taitei de casa cu lapte